joi, 30 octombrie 2008

Respectati suporterii !

Recunosc ca priveam cu scepticism suporterul stelist ori de cate ori il injurau pe "tatal oier" desi acesta a reusit in cei cativa ani de cand este la Steaua sa duca echipa de atatea ori in Liga, drum inchis pentru celelalte echipe, cu exceptia Clujului din acest an, realizare obtinuta in mare parte tot datorita ros-albastrilor.
Recunosc ca am spus de multe ori ca as prefera un papagal ca Jiji care apare seara de seara pe micile ecrane pentru a-si betona popularitatea in detrimentul unor shakiriste laudaroase.
Cu siguranta insa ca nu exista stelist care sa fi aprobat modul in care Becali a demonetizat popularitatea regelui fotbalului romanesc, si ma refer evident la Hagi, sau felul in care a daramat piedestalul pe care, probabil inca, se afla Marius Lacatus, alias "fiara".
Oricate ar face Jiji pentru Steaua niciodata nu va reusi sa pacaleasca adevaratul suporter care simte trufia, interesul si prostia de la distanta.
Si pentru a pune capac, si a convinge si farama de oameni ce poate ii atrasese in capcana vorbelor ascunse, zilele acestea a luat doua decizii care probabil i-au radiat si bruma de procent la care spera in alegerile ce stau sa vina.
Prima denota interesul actiunilor sale. Organizand o conferinta de presa inaintea meciului cu Dinamo si constatand ca nicio televiziune nu transmite "evenimentul" in direct a tunat si fulgerat motivand ca nu va continua sa piarda timpul cu ziaristii pentru cele cateva secunde in care va apare pe la cine stie ce jurnal de noapte.
Iar a doua, ce loveste direct in suporterul ce a adus milioane de euro din bilete acestui tip, poate mai mult decat oricare intiativa manageriala, a fost decizia de a refuza bilete trimise de Dinamo, probabil conform intelegerii de reciprocitate. Becali tinde spre un model de suporter comunist, dedicat in totalitate lui, care sa scandeze la comanda ca pe vremuri.
Becali a demonstrat de atatea ori ca are tendinte dictatoriale . Echipa e a lui dar suporterii sunt doar ai ECHIPEI. Am luptat acum 20 de ani pentru libertatea cuvantului, a exprimarii si am obtinut-o. Suporterii stelisti trebuie sa aiba dreptul sa mearga la meciul de sambata de pe Dinamo !
Din pacate orice initiativa neorganizata nu va produce decat haos si riscuri de incidente majore. Sper sa se gaseasca solutia la timp si-i rog pe suporterii dinamovisti sa trateze cu fair-play situatia ros-albastrilor.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Stii, avand in vedere situatia asta.. eu as fi propus un armistitiu la meciul asta... adica, sa se vanda bilete si stelistilor, sa ocupe un anumit sector, si zona tampon, sa se faca de la sine, de catre suporteri. fiecare sa-si incurajeze echipa, fair-play si fara incidente. Astfel le-am fi dat peste nas asa-zisilor conducatori.

Dar cum lucrul acesta nu se poate intampla... vom avea un meci urat, cu doua echipe care numai fotbal nu joaca.. si cu un duel inexistent in tribune... orice-ar fi.. sa castige echipa cea mai buna, adica DINAMO !! :D

Label Cloud