duminică, 14 iunie 2009

Traseul spre Lacul Bolboci

Cand ajungi in zona Sinaia ar fi pacat sa nu te duci sa vezi niste peisaje care iti vor ramane pentru totdeauna in amintire - Lacul Bolboci.
Nici traseul pana la lacul Bolboci nu va fi usor de uitat dar nu neaparat pentru frumusetea sa ci pentru faptul ca vei fi nevoit sa folosesti o masina mai teapana, drumul pe jos nefiind indicat in lipsa unei pregatiri corespunzatoare.
Pentru a ajunge la lac va trebui sa o iei pe drumul spre Targoviste, drum ce se lasa la stanga inainte de a ajunge in Sinaia - venind de la Bucuresti, dupa care vei merge aproximativ 18 kilometri pana in satul Moroieni. Treci prin el cu mare grija pentru ca satul este populat de o comunitate mai putin obisnuita cu educatia civica si rutiera. Si ca sa fii sigur ca nu depasesti straduta care te va duce spre lacul Bolboci, ai de ales intre a urmari pe dreapta o pancarda care te anunta incotr-o sa o iei spre Sanatoriul de TBC din Moroieni sau sa intrebi un cetatean.
Pana la Sanatoriu drumul este asfaltat dar de acolo vei avea 21 de kilometri de drum montan, circulabil. Cu putin noroc vei intalni carduri organizate de cai, oi sau vaci.



Dupa multa rabdare si mers in treapta a doua vei intalni cabana Bolboci si dupa cateva viraje, in sfarsit, si Lacul Bolboci. Practic ai ajuns exact la sfarsitul lacului, acolo unde Barajul Bolboci isi face datoria .




Dupa o perioada de admiratie, odihna si relash e momentul sa o iei din loc. Mergand, sau conducand, pe malul stang al lacului vei inainta catre Pestera Ialomita despre care voi scrie intrun articol viitor. Lacul poate fi "incercuit" cu masina sau pe jos. Va sfatuiesc ca pe malul stang sa va opriti pentru un picnic.
Dupa parerea mea Lacul Bolboci ofera un spectacol incredibil, un peisaj ce te va relaxa cu siguranta .


0 comentarii:

Label Cloud