luni, 22 iunie 2009

Pestera Ialomitei

Asa cum promiteam cand am scris despre traseul spre lacul bolboci voi spune cate ceva si despre Pestera Ialomitei.
Pestera Ialomitei se afla in rezervatia naturala Valea Horoabei, continuare a drumului ce inconjoara Lacul Bolboci. Pestera, de o frumusete si originalitate rara, nemaintalnita de catre mine, este de fapt o capodopera a timpului sapata intr-un masiv muntos. La intrare in Pestera Ialomitei a fost ridicata o biserica.
Pestera Ialomitei este o pestera amenajata. Se plateste la intrare dar fiecare banut merita. Luminata si amenajata cu scari, majestuoasa sau obscura, paradis sau iad, pestera va reusi sa sape o amprenta si in memoria ta.
Cei 30 de kilometri de drum de munte, de care vorbeam in primul articol dedicat acestui traseu montan: Sinaia - Lacul Bolboci - Pestera Ialomitei, merita parcursi pentru a descoperi imaginatia naturii. Voi lasa aici mai multe poze cu Pestera Ialomitei si imprejurimile sale pentru ca sunt o bucata de Romanie fascinanta.


Cert este ca pozele acestea nu cred sa fi reusit sa scoata in evidenta frumusetile interioare ale pesterii dar asa ramane sa le descoperiti singuri.

0 comentarii:

Label Cloud