vineri, 20 martie 2009

Stadionul Gheorghe Hagi - Constanta

Mi-am propus sa vorbesc despre cateva stadioane importante din Romania si din lume dar o voi face doar atunci cand acel stadion va gazdui o partida de interes.
Si cum partida Romania - Serbia, din preliminiariile CM 2010, se va desfasura la Constanta este timpul sa facem cunostinta cu acest stadion.

In urma cu 52 de ani, pe strada Primaverii nr 2 din Constanta se ridica stadionul ce avea sa gazduiasca meciurile formatiei locale, Farul. Stadionul Gheorghe Hagi din Constanta, denumit dupa marele fotbalist roman nascut in acest oras, are o capacitate de 15.520 locuri si se situeaza pe locul 21 in Romania dupa acest criteriu.

Gazonul are o lungime de 105 m si latime de 68 m iar iarba nu se ridica la o calitate deosebita.


Stadionul Gheorghe Hagi din Constanta dispune de o instalatie pentru nocturna de 1400 lucsi, inaugurata in anul 1970, renovata in anul 1999, aducand-o la parametrii conform normelor FIFA si UEFA, pentru transmisiuni interne si internationale, inclusiv prin satelit. De asemenea, mai dispune de un club, hotel sportiv pentru 30 de persoane, bufet- snack, cantina restaurant.

0 comentarii:

Label Cloud