luni, 9 februarie 2009

Despre Giropay si Insulele Pitcairn

Exista un tip de plati (gen moneybookers) care se cheama Giropay. Multe tari au optiunea sa plateasca prin acest tip de plata dar nu si Romania. Nimic pana aici foarte interesant dar daca va spun ca in lista tarilor se afla si o tara, care ulterior am aflat ca este de fapt o insula, Pitcairn - devine interesant.
Ca sa fundamentez de ce zic ca este interesant iata ce zice Wikipedia despre ....

Insulele Pitcairn

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Insulele Pitcairn (în engleză Pitcairn Islands, în dialectul Pitkern: Pitkern Ailen) oficial numite Insulele Pitcairn, Henderson, Ducie, and Oeno (engleză Pitcairn, Henderson, Ducie, and Oeno Islands) este un Teritoriu britanic de peste mări format din patru insule în sudul Oceanului Pacific.

Doar insula Pitcairn este locuită. Locuitorii sunt descendenţii revoltaţilor de pe vaporul Bounty şi al tahitienilor care i-au acompaniat. Cu o populaţie de sub 50 locuitori, Pitcairn este jurisdicţia cea mai puţin populată de pe Pământ. În 1790, revoltaţii de pe HMAV Bounty s-au stabilit pe insulă şi au incendiat vaporul. Acesta este încă vizibil în golful Bounty fiind descoperită în 1957 de o expediţie National Geographic. Cu toate că locuitorii au reuşit să supravieţuiască ocupându-se de agricultură şi pescuit, perioada iniţială a fost marcată de tensiuni serioase între aceştia. Alcoolism, criminalitate şi boli au cauzat moartea a majoritatea locuitorilor şi a bărbaţilor tahitieni. Când insula a fost descoperită mai era locuită doar de John Adams, nouă femei şi câţiva copii.


Poate se gaseste cineva sa-mi explice cum e posibil ca Insula Pitcairn, care are aproape 50 de locuitori, care nici macar zi nationala n-are pentru ca probabil nu a avut cine s-o declare, are posibilitatea sa plateasca prin Giropay iar Romania ba.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Romania, tara noastra pe care o iubim, este tara tuturor posibilitatilor.

Label Cloud